top of page

Teal ja Yle -tapahtumassa kohtasi mahtava porukkaSata paremmasta työelämästä kiinnostunutta ihmistä osallistui Teal Suomi -yhteisön ja Ylen ketterän toiminnan järjestämään työpajaan maanantaina 23.10.2017. Osallistuneet edustivat 45 eri yritystä. Yleläisiä tapahtumaan osallistui työntekijöistä johtoon. Ilmassa on selkeästi työkulttuurin muutosta ja uudenlaista ajattelua.Teal Suomi avaa aamun

Topi Jokisen avauspuheenvuoro hyvin henkilökohtaisella otteella kuvasi hyvin sitä muutosta, mikä työelämässä on tällä hetkellä tapahtumassa: yhä useammalle työn merkityksellisyys nousee tärkeimpien motivaattoreiden listalle. Ylipäätään maailman myllerryksen ja muutoksen keskellä ei enää yksinkertaisesti ole mahdollista tukeutua vanhoihin toimintatapoihin.


Teal edustaa uutta tapaa ajatella työtä ja organisoitumista. Topi kuvasi puheenvuorossaan hollantilaista hoiva-alan yrityksestä Buurtzorgia, joka on 10 vuodessa mullistanut tavan, jolla kotisairaanhoito järjestetään Hollannissa. Tulokset puhuvat puolestaan ja Teal on osoittautunut tässä tapauksessa vanhaa paremmaksi toimintatavaksi.


Buurtzorg-esimerkin myötä kuulimme Tealin kolme läpimurtoa: Itseorganisoituvuus, kokonaisvaltaisuus sekä evolutiivinen tarkoitus. Näitä kolmea läpimurtoa käsittelimme myös työpajaosiossa.Ylen ketterä kulttuuri


Toisen avauspuheenvuoron pitivät Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö ja muutosagentti Mirette Kangas. Janne Yli-Äyhö esitteli Ylen ketterää kulttuuria ja kertoi millainen matka kohti uutta tekemisen ja johtamisen tapaa on ollut. Ennen kaikkea Janne ja Mirette painottivat vahvan tarkoituksen ja kulttuurin merkitystä kun siirrytään uudenlaiseen tekemisen tapaan.


Ylen Tuotannot-yksikkö kuvaa omaan strategiaansa sloganilla “Kulttuurinmuutos on uusi strategia”. Uusi strategia tuotettiin animaatiomuotoon, joka viestii koko Ylelle Tuotannot-yksikön näkemystä yhtiön tulevaksi suunnaksi.Työpajoissa keskustelu kävi vilkkaasti


Aamupäivä huipentui tunnin mittaiseen työpajaan. Työpajassa osallistujat pohtivat pienryhmissä miten isoissa organisaatioissa voitaisiin hyödyntää ja edistää Teal-läpimurtoja eli itseorganisoituvuutta, kokonaisvaltaisuutta ja evolutiivista tarkoitusta. Lisäksi ryhmät saivat Yleltä haasteen ideoida, miten Ylen sisällöt ja palvelut paranevat, kun yhtiö toimii Teal-periaatteilla.


Osallistujat oli jaettu 10 eri pöytään, jossa keskustelu aloitettiin fasilitaattorin johdolla. Keskustelu oli erittäin reipasta ja avointa, vaikka osallistujien Teal-tietämys vaihteli aloittelijasta asiantuntijaan. Tunnin keskusteluaika oli asian kiinnostavuuteen nähden hieman tiukka, mutta siitä huolimatta ryhmät ehtivät käsitellä asiaa monella eri kulmalla ja yhteenvetoon riitti paljon ansiokkaita huomioita.Tuloksissa nousi esiin sisäisen kunnianhimon kehittäminen


Tapahtuman viimeisen tunnin Teal Suomen Samuli Savo ja Jussi Markula vetivät yhteen työpajan tulokset. Kahden fasilitaattorin voimin purku sujui erittäin sukkelasti. Pöytäkunnittain nostettiin uusia havaintoja ja ehdotuksia esitettyihin kysymyksiin ja yhteenveto kirjattiin kaikkien näkyville.


Suurin Teal-tapahtuma toistaiseksi


Tapahtuma tarjosi kaikille noin sadalle osallistujalle hyvän mahdollisuuden keskustella muiden kanssa Teal-ajattelusta ja myös kokeilla sen soveltamista Ylen kontekstiin. Osallistujamäärä oli suurin koskaan Teal Suomen tapahtumissa ja muutenkin Suomen mittakaavassa huomattava. Oli ilo nähdä, että näin moni päätti investoida maanantaiaamupäivänsä tähän tarkoitukseen!


Iso kiitos siis Teal Suomelle ja Ylelle tämän tapahtuman järjestämisestä! Kiitos myös kaikille osallistujille, teidän panoksenne teki tästä todella hienon tapahtuman!


Kirjoittajat Mirette Kangas, Karoliina Koivula, Antti Kirjavainen ja Antti Niemi


345 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page