top of page
  • reni

Uusi aika sarastaa

Reinventing organisations ei ole mikään tavanomainen johtamisen kirja. Se tiivistää yhteen kolmen vuoden tutkimuksen tulokset organisaatioista, joissa on muotoutunut uusia johtamisen käytäntöjä. Tieto Reinventing Organizations -kirjasta on levinnyt voimakkaasti suusta-suuhun, koska sen sanoma uudenlaisen organisaatiokulttuurin ja johtamisen käytäntöjen muotoutumisesta puhututtaa ja koskettaa syvästi monia lukijoita ympäri maailman.


Sittemmin kirjasta on tehty lyhennetty ja kuvitettu versio: "Lalouxin kirjan kuvitettu versio on lennokas johdanto Reinventing Organizationsin pääajatuksiin, jonka voit lukea lähes yhdeltä istumalta. Tämä on kirja, jonka voit helposti jakaa muiden kanssa. Kirja, joka auttaa kääntämään keskustelun siitä mikä on rikki, siihen mikä on mahdollista. Kirja, joka kertoo kuinka jotkut yritykset ovat löytäneet tapoja olla todella vahvoja, sielukkaita ja tarkoituksensa löytäneitä ... ja kirja, joka kutsuu sinut mukaansa kuvittelemaan oman organisaatiosi uuden tulevaisuuden."


Me haluamme osaltamme levittää tätä sanomaa. Siksi me, Teal Suomi -yhteisö, olemme aloittaneet tämän kirjan kääntämisen suomeksi.


Kirja kuvaa tiiviistii historiallisen organisaatioiden kehityskaaren: " Historioitsijat, filosofit ja psykologit, jotka ovat tutkineet ihmisen evoluutiota ovat kaikki melko samaa mieltä: jostain syystä ihmiskunta ei kehity tasaisen jatkuvasti, vaan äkillisin harppauksin. ... Jokainen vaihe on tuottanut läpimurtoja teknologiassa, elämäntavoissa, vallan rakenteissa jotka hallitsevat yhteiskuntaa, uskonnollisissa tai hengellisissä ajattelutavoissa sekä monissa muissa tekijöissä."


Tästä siirrytään analysoimaan minkälainen uusi organisaatio- ja johtamismalli on syntymässä. Tai tosiasiassa syntynyt, sillä tätä uutta maailmaa tarkastellaan useiden esimerkkiorganisaatioiden avulla.


"9000 henkilöä, eikä kukaan ole toisen esimies. ... Voiko se olla totta?" Kyllä, ja sen on ollut todellisuutta monen vuoden ajan. Menestyksekkäästi.


"Ehdotus siitä, että kokonaan uusi organisaatiomalli saattaa olla syntymässä, voi kuulostaa uskaliaalta. Onko todellakin mahdollista keksiä kokonaan uusi johtamismalli? Mutta kuitenkin, historiallisesta näkökulmasta tarkasteltuna, tämä ei ole lainkaan poikkeuksellista. Se olisi yksinkertaisesti yksi uusi askel evoluution portailla."


Jos haluat osallistua käännöstyöhön, liity mukaan Teal Suomi yhteisöön.


Käännöstyöhön saat apua esimerkiksi Teal Suomen Slack-kanavilla.(Lainaukset ovat otteita suomennetun version käännösluonnoksesta.)


Reni Waegelein

115 views0 comments

Comments


bottom of page